U protekla 24 sata zabilježene tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene i prometna nesreća s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene i prometna nesreća s materijalnom štetom.    

Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Jučer, 25. lipnja, oko 6.35 sati, 56-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Mercedes varaždinske registarske oznake otvorenim djelom državne ceste broj 2 u smjeru Vlaislava. Prilikom nepropisnog pretjecanja osobnog automobila VW Polo koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 76-godišnji vozač, teretni automobil je bočnim djelom udario u vanjsko bočno ogledalo osobnog automobila Audi koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 32-godišnji vozač, kao i u bočnu stranu osobnog automobila Polo kojeg je pretjecao. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 76-godišnji vozač Pola i 57-godišnji putnik u vozilu Polo. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 25. lipnja, oko 17.10 sati, u Bakovčicama u Koprivničkoj ulici 46-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Toyota koprivničke registarske oznake u smjeru Glogovca. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je sletjela van kolnika i prednjim djelom vozila udarila u betonski stup javne rasvjete, u prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena vozačica i 13-godišnja putnica. Protiv vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

Jučer, 25. lipnja, oko 19.50 sati, u Koprivnici na Varaždinskoj cesti 41-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake u smjeru Zagrebačke ulice. Uslijed neprilagođene brzine izlaskom iz zavoja vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika, prilaznu cestu benzinske postaje, prednjim djelom vozila udario u betonski rubni kamen, prešao preko travnate površine, udario u čempres te prilikom rotacije vozila stražnjim dijelom vozila udario u metalni nosač prometnog znaka te je prometni znak udario u poklopac motora osobnog automobila Mercedes koprivničke registarske oznake kojeg je prethodno zaustavila 57-godišnja vozačica. Peugeot se dalje nastavio rotirati, prednjim djelom udario u rubni kamen na kojem se nalazi agregat za točenje pogonskog goriva te stražnjim bočnim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila Opel koprivničke registarske oznake kojega je uz agregat za točenje pogonskog goriva zaustavila 46-godišnja vozačica. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću smješten je u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila