Tri prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 17. srpnja, oko 22.20 sati, u Kuzmincu 19-godišnji vozač upravljao je neregistriranim i neosiguranim mopedom Tomos, prije položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola od 2,59 promila  te za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu. Uslijed nepropisnog upravljanja mopedom je sletio van kolnika na zelenu površinu, a potom u odvodni kanal te pao s mopeda na travnatu površinu. Vozač je lakše ozlijeđen, smješten je u posebne prostorije policije do otriježnjenja i protiv njega biti će pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 17. srpnja, oko 12.45 sati, u Velikoj Mučnoj 40-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel njemačke registarske oznake u smjeru Koprivnice. Dolaskom do raskrižja s lokalnom cestom oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Mercedes koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju automobila. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 17. srpnja, oko 13.40 sati, u Kloštru Podravskom u Ulici 1. Svibnja 50-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Honda koprivničke registarske oznake s priključenom auto prikolicom koprivničke registarske oznake te se zaustavljala ispred pješačkog prijelaza s kojim upravlja semaforizirani uređaj i na kojem je bilo upaljeno crveno svjetlo. Tom prilikom iza nje se kretao osobni automobil Mazda koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 25-godišnji vozač, a koji je zbog ne držanja dovoljnog razmaka prilikom vožnje u slijedu udario u autoprikolicu. Potom je teretni automobil Peugeot srpske registarske oznake kojim je upravljao 39 – godišnjak zbog ne držanja dovoljnog razmaka prilikom vožnje u slijedu udario u stražnji dio osobnog automobila Mazda. Vozaču Mazde i Peugeota naplaćena je novčana kazna.

Pisane vijesti | Promet i vozila