U protekla 24 sata zabilježene dvije prometne nesreće

U protekla 24 sata zabilježena prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 26. prosinca, oko 17.34 sati, u Križevcima 22-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0,53 promila upravljao je osobnim automobilom Opel zagrebačke registarske oznake krećući se Ulicom Ivana Gundulića u smjeru Ulice kralja Tomislava. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Renault koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 37-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju vozila. U prometnoj nesreći 31-godišnja putnica u osobnom automobilu Renault je ozlijeđena, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

Jučer, 26. prosinca, oko 18.35 sati, u Štaglincu 26-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mercedes njemačke registarske oznake u smjeru Glogovca. Uslijed nepropisnog skretanja u lijevo u trenutku kada je nepropisno u punoj fazi pretjecanja njegovog vozila bio osobni automobilom Mercedes koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 19-godišnji vozač, došlo je do sudara dvaju automobila. Obojici vozača naplaćena je novčana kazna.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu
 
Uslijed kišnih i snježnih padalina vidljivost je smanjena, a kolnici su mokri i skliski. Stoga sve sudionike u prometu pozivamo na oprez prilikom sudjelovanja u prometu, a vozače motornih vozila da, u slučaju potrebe, koriste propisanu zimsku opremu. 
 
Kako ne bi došlo do prometnih nesreća za vrijeme kišnih oborina odnosno nastupa zimskih uvjeta na cestama, vozači trebaju prilagoditi brzinu kretanja uvjetima na cesti, povećati razmak između vozila i pravovremenim uključivanjem pokazivača smjera pravovremeno upozoriti na radnje vozilom.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila