Javni red i mir: Zabilježena četiri prekršaja

Dvije osobe su uhićene

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave zabilježena su četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj drskog ponašanja i prekršaj davanja alkoholnih pića pijanim osobama u Križevcima te prekršaj odavanja prosjačenju i svađa i vika u Koprivnici.  Dvije osobe su uhićene.

Jučer, 13. veljače, oko 10 sati, u Križevcima u Koprivničkoj ulici u ugostiteljskom objektu 50-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,85 promila narušavao javni red i mir na način da je vikao pogrdne riječi te je na šank odložio kuhinjski nož. Muškarac je uhićen, protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sud i izdana mu je mjera opreza zabrane posjećivanja ugostiteljskog objekta osam dana. Također, 19-godišnjoj službujućoj konobarici naplaćena je novčana kazna zbog usluživanja alkoholnih pića pijanoj osobi.
  
Jučer 13. veljače, oko 19.10 sati, u Koprivnici u Kolodvorskoj ulici 28-godišnjak je narušavao javni red i mir na način da je od 51-godišnjakinje tražio sitni novac, a nakon što ga je odbila počeo je vikati te ju izvrijeđao raznim pogrdnim riječima i pošpricao ju s vodom. Muškarac je uhićen i protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sud.
 

Pisane vijesti