Tjedna informacija za 14. do 20. veljače 2022. godine

U proteklom tjedno zabilježeno je 19 kaznenih djela, 11 prometnih nesreća, tri požara i sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA 
                                            
U proteklom tjednu zabilježeno je 19 kaznenih djela, od kojih 11 kaznenih djela općeg kriminaliteta, sedam kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti. Kazneno je prijavljeno 12 osoba.

Razriješena su dva kaznena djela općeg kriminaliteta i kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene četiri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih dva prekršaja svađe i vike, drsko ponašanje, davanje alkoholnih pića pijanim osobama, dva prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i prekršaj držanja životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno sedam osoba. 

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teže je ozlijeđena vozačica osobnog automobila, a lakše su ozlijeđena trojica vozača osobnih automobila. Također, ozlijeđene su dvije vozačice osobnih automobila, čija će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu i dva požara na otvorenom prostoru. Jedna osoba je ozlijeđena. Ukupna materijalna šteta se cijeni na oko 60.000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja