Polaganje i edukacija učenika za vožnju biciklom

Učenici su polagali pismeni dio testa na internet stranicama Hrvatskog autokluba, a nakon toga su pristupili polaganju praktičnog dijela ispita vožnje na zadanom poligonu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 2. i danas 3. lipnja 2022. godine u osnovnoj školi u koprivničkim Bregima i Osnovnoj školi u Rasnji, djelatnici HAK-a i policijski službenici Policijske postaje Koprivnica proveli su polaganje prometnih propisa za vozače bicikla učenika petih i  šestih razreda. 

Učenici su polagali pismeni dio testa na internet stranicama Hrvatskog autokluba, a nakon toga su pristupili polaganju praktičnog dijela ispita vožnje na zadanom poligonu.

Također, neposredno prije polaganja ispita održana je edukacija učenika na temu : Sigurno sudjelovanje biciklista u prometu. Tom prilikom policijski službenici skrenuli su pozornost učenicima na tehničku ispravnost bicikla i obvezu korištenja zaštitne kacige i reflektirajuće odjeće. Učenici koji su uspješno položili pismeni i praktični dio primili su „Potvrde o osposobljenosti za upravljanje biciklom“, a koje su dužni nositi uvijek kada upravljaju biciklom na cesti.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica