Najava pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa od 13. do 19. lipnja 2022. godine

Kako bi se smanjilo događanje prometnih nesreća koje su izazvali vozači teretnih automobila i autobusa, a posebice stradavanje osoba u ovim nesrećama,  tijekom idućeg tjedna od 13. do 19. lipnja 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provesti će se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa

Foto: Ilustracija

Od siječnja do svibnja 2022. godine vozači teretnih automobila izazvali su 71 prometnu nesreću od čega 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 60 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

U ovim prometnim nesrećama dva vozača teretnih automobila zadobila su lake tjelesne ozljede. Pod utjecajem alkohola bilo je sedam vozača teretnih automobila. Vozači autobusa izazvali su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.
 
Kako bi se smanjilo događanje prometnih nesreća koje su izazvali vozači teretnih automobila i autobusa, a posebice stradavanje osoba u ovim nesrećama,  tijekom idućeg tjedna od 13. do 19. lipnja 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provesti će se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.
 
Tijekom pojačanog nadzora, nadzirati će se tehnička ispravnost vozila, važenje prometne dozvole i police obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti, smještaj tereta, nadzor najveće dopuštene mase i osovinskog opterećenja, nadzor vozača odnosno alkoholiziranost vozača, posjedovanje valjane vozačke dozvole, korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela, poštivanje odredbi Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Promet teretnih automobila i autobusa nadzirati će se na svim cestama, pri čemu će se pozornost posvetiti autobusima kojima se organizirano prevoze djeca.
 
Nadzor teretnih automobila i autobusa provoditi će se istodobno i na području ostalih Policijskih uprava, kao i zemljama članicama Europske unije.
 
Tijekom provedbe pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa sankcionirat će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa.
 

Najave | Promet i vozila