U Koprivnici provedena preventivna akcija "Sigurno na dva kotača"

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica u suradnji sa AK Koprivnica, Crvenim križem i MK Roosters proveli su preventivu akciju "Sigurno na dva kotača".

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U subotu, 18 lipnja, od 16 do 18.30 sati, u Koprivnici, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica u suradnji sa AK Koprivnica, Crvenim križem i MK Roosters proveli su preventivu akciju "Sigurno na dva kotača".

 Akcija je bila usmjerena na vozače mopeda i motocikala, ali i ostale sudionike u prometu. U provođenje akcije uključilo se više od stotinjak vozača motocikla s područja Koprivnice, ali i drugih županija te inozemstva.

Lijepo vrijeme pogodovalo je dolasku većeg broja građana Koprivnice i okolice koji su popratili provedbu aktivnosti na mjestu okupljanja, a kojom prilikom su im dijeljeni promidžbeni materijali Policijske uprave - Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Auto klub Koprivnica postavio je poligon za vozače, kojeg su isti vješto prošli te osvajali prigodne nagrade. Predstavnici Crvenog križa Koprivnica prezentirali su pružanje prve pomoći unesrećenom motociklistu, način skidanja zaštitne kacige, a prisutnima je najzanimljivije bilo isprobati tzv "pijane naočale" i "naočale koje simuliraju stanje pod utjecajem opojnih sredstava - droga".

Nakon preventivnih aktivnosti i druženja u gradu, uslijedio je defile motociklista ulicama Grada te su isti u pratnji policijskog službenika na službenom motociklu otpraćeni do jezera Šoderica gdje je nastavljeno druženje.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila