Policijska uprava koprivničko-križevačka obnovila vozni park

Policijska uprava koprivničko-križevačka će vozila koja je zadužila sukladno prioritetnim potrebama raspodijeliti po policijskim postajama

Foto: Pu koprivničko-križevačka

S ciljem povećanja operativnosti i sigurnosti policijskih službenika i građana pri obavljanju svakodnevnih policijskih zadaća, u Policijsku upravu koprivničko-križevačku stiglo je 14 novih vozila marke Škoda Octavia.

Riječ je o vozilima s policijskim obilježjima marke Škoda Octavia Combi 2.0TDI DSG iz kontingenta 522 vozila za policiju čiju je nabavu Ministarstvo unutarnjih poslova realiziralo Temeljem provedenog postupka 2021. godine.

Vozila su novije generacije s 2.0 motorima, 150 KS s novom svjetlosno-zvučnom i komunikacijskom opremom. Također, vozila su tehnološki napredna i opremljena su sustavom line assist, front assist, grijanjem sjedala i ostalom dodatnom opremom.

Policijska uprava koprivničko-križevačka će vozila koja je zadužila sukladno prioritetnim potrebama raspodijeliti po policijskim postajama.

Na ovaj način povećat će se operativnost policijskih snaga na terenu, prvenstveno onih čija su mobilnost i brzina reakcije ključni u usluzi građanima.

Ministarstvo unutarnjih poslova već dulji niz godina kontinuirano obnavlja vozni park novim vozilima koja se nabavljaju putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti što je optimalan način financiranja novih vozila koja su u svakodnevnom radu izrazito eksploatacijski opterećena prilikom postupanja policijskih službenika.

 
 

Pisane vijesti