Obilježavanje Dana policije

Dan policije i blagdan našeg zaštitnika Svetog Mihovila, 29. rujna, tradicionalno se obilježava svake godine

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Povodom obilježavanja Dana policije, vjerujemo da su sva događanja koja smo pripremili dostojno uveličali naš Dan policije.

U četvrtak, 15. rujna u Policijskoj upravi u organizaciji Gradskog društva crvenog križa održano je dobrovoljno darivanje krvi za sve zaposlenike Policijske uprave i zainteresirane građane.

U petak, 23. rujna, delegacija Policijske uprave koprivničko – križevačke, na čelu s načelnikom Policijske uprave Dragutinom Vurnekom, položila je vijenac i zapalila svijeću na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata u Koprivnici, u spomen na pripadnike Policijske uprave i sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu.

U 9 sati u kapelici Svetog Florijana u Koprivnici služena je Sveta misa za poginule i preminule hrvatske branitelje i pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova. Misno slavlje predvodio je policijski kapelan vlč. Ozren Bizek. Nakon Svete mise načelnik Policijske uprave sa suradnicima održao je prijem za članove obitelji poginulih policijskih službenika.
 
U restoranu Policijske uprave održan je prijem načelnika Policijske uprave, kojemu su uz rukovoditelje ustrojstvenih jedinica, nazočili predstavnici institucija s kojima policijska uprava surađuje. Kao i svake godine izdvojili smo određeni segment rada policije, te je zapovjednik Interventne jedinice policije Matija Skelin predstavio rad nekadašnje Specijalne policije te suvremene Interventne jedinice policije.
 
Tijekom tjedna položeni su vijenci na grobove preminulih pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Program obilježavanja Dana policije završili smo Danima otvorenih vrata 28. i 29. rujna u Policijskoj upravi i policijskim postajama, kojom prilikom su djeca dječjih vrtića i škola te zainteresirani građani mogli razgledati opremu koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu i upoznati se s poslovima policije.   
 

Pisane vijesti