U protekla 24 sata zabilježeno devet prometnih nesreća, jedna osoba je lakše ozlijeđena

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i osam prometnih nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i osam prometnih nesreće s materijalnom štetom.      
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 26. listopada oko 14.40 sati, u Koprivnici u Ulici Ante Starčevića 26-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom BMW koprivničke registarske oznake. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije se istome približio sigurnosnom brzinom te je udario u 25-godišnjek pješaka koji je pao na kolnik. U prometnoj nesreći pješak je lakše ozlijeđen, a protiv vozača automobila će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 26. listopada oko 6.15 sati, u Križevcima na Trgu bana Lackovića 45-godišnji vozač je upravljao skupom vozila-teretno vozilo Man i priključno vozilo Schmitz virovitičke registarske oznake. Zbog nepropisnog kretanja priključnim vozilom je van kolnika udario u dva ukrasna stabla. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 26. listopada oko 10 sati, u Komatnici nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u dvorišnu ogradu i napustio mjesto događaja. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.
 
Jučer, 26. listopada oko 10.15 sati, u Koprivnici na Trgu bana Josipa Jelačića na parkiralištu 85-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom Mercedes koprivničke registarske oznake te zbog nepropisne vožnje unatrag udarila u parkirani osobni automobil Peugeot. Nakon što je prouzročila prometnu nesreću vozačica je vozilom napustila mjesto događaja te je naknadno pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 26. listopada oko 14.55 sati, u Kunovec Bregu u Koprivničkoj ulici 31-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom Citroen križevačke registarske oznake. Tom prilikom udarila je u psa koji je pretrčavao kolnik. Protiv 55-godišnjeg vlasnika psa će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 26. listopada oko 15.05 sati, u Koprivnici na raskružju kružnog toka prometa Starogradske ulice i zaobilazne ceste 30-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Zbog nepropisnog kretanja vozilom je udarila u rubni kamen, a potom u zaustavljen ispred raskrižja osobni automobil Hyundai koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 45-godišnja vozačica. Vozačici koja je prouzročila prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.
 
Jučer, 26. listopada oko 19.55 sati, u Novigradu Podravskom u Koprivničkoj ulici 24-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Mercedes bjelovarske registarske oznake u smjeru Virja. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu vozilom je udario u osobni automobil BMW koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljala 21-godišnja vozačica. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 26. listopada oko 20.50 sati, u Đurđevcu u Ulici Grada Vukovara 19-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom BMW koprivničke registarske oznake. Zbog nepropisnog kretanja vozač je vozilom sletio van kolnika. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.    
 
Jučer, 26. listopada oko 21.15 sati, u Koprivnici na Varaždinskoj cesti 38-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Audi varaždinske registarske oznake u smjeru Zagrebačke ulice. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu vozilom je udario u osobni automobil Mercedes virovitičke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 63-godišnji vozač. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.

Dobro je podsjetiti

Obveze vozača kod događanja prometne nesreće s materijalnom štetom

Sudionici prometne nesreće, u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima, dužni su ukoliko je to moguće, odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.

Vozači ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće dok nisu popunili i potpisali Europsko izvješće ili na drugi način razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima.  Ukoliko kod prometne nesreće s materijalnom štetom na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku vozila ili druge oštećene stvari ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Sudionik koji napusti mjesto događaja prometne nesreće u kojoj je nastala samo materijalna šteta, a s drugim sudionikom ne razmjeni osobne podatke i ne popuni i potpiše Europsko izvješće o prometnoj nesreći i sudionik kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari vlasniku ne ostavi podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna te će mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom određene kategorije od najmanje šest mjeseci i po pravomoćnom rješenju izreći će mu se tri negativna prekršajna boda.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila