Osiguranje nogometne utakmice NK Slaven Belupo i HNK Hajduk

Na utakmici je bilo oko 3000 navijača, od kojih 1000 gostujućih

Foto: MUP

Jučer, 12. studenoga od 17.30 do 19.45 sati, na gradskom stadionu u Koprivnici odigrana je nogometna utakmica između NK Slaven Belupo i HNK Hajduk, na kojoj je bilo nazočno oko 3000 navijača, od kojih 1000 gostujućih.
 
Tijekom obavljanja sigurnosnog pregleda stadiona, prije početka utakmice, pronađen je 31 komad pirotehničkih sredstava („bengalke“) na tribinama.
 
Jedan gostujući navijač doveden je u prostorije policije, radi prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog alkoholiziranosti. Izdana mu je mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama HNK Hajduk i hrvatske nogometne reprezentacije na osam dana te će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda.
 
Nogometna utakmica je nakratko prekinuta u 35. minuti zbog bacanja predmeta s tribine gostujućih navijača u teren, od kojih je jedan dio pogodio pomoćnog suca. Također, gostujući navijači aktivirali su jedno pirotehničko sredstvo (baklju). Na navedene okolnosti će se provesti kriminalističko istraživanje.
 

Pisane vijesti