Preventivne aktivnosti tijekom tjedna

Cilj preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu u cilju sprečavanja kršenja prometnih propisa, događanja prometnih nesreća te stradavanja sudionika i imovine

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U ponedjeljak, 1. svibnja na Zrinskom trgu u Koprivnici policijske službenice Policijske postaje Koprivnica provele su preventivne aktivnosti o sigurnom sudjelovanju u prometu.
 
Građani su savjetovani o sigurnom sudjelovanju u prometu s posebnom naglaskom na vozače bicikala te smanjenje stradavanja biciklista u prometnim nesrećama.  Osim podjele korisnih savjeta, prisutnima su dijeljeni i promidžbeni materijali.
Policijski službenici su besplatno registrirali bicikle građanima te ih upoznali s projektom Policijske postaje Koprivnica "Registracija bicikala" s ciljem prevencije krađe bicikala, tom prilikom registrirano je 99 bicikala.
 
Nadalje, tijekom tjedna u sklopu obavljanja tehničkih pregleda traktora i njihovih priključnih vozila na terenu u Gabajevoj Gredi, Gotalovu, Legradu, Kunovcu i Kalinovcu u organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica i Đurđevac savjetovali su vozače traktora o sigurnom sudjelovanju u prometu.
 
Vozačima je skrenuta pozornost na poštivanje prometnih pravila, a posebno su istaknute tzv. „četiri ubojice u prometu“ - alkohol, brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela, te su upućeni u zakonske odredbe koje se odnose na sudjelovanje traktora u prometu na cesti.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila