Provedena preventivna akcija "Sigurno na dva kotača"

Akcija je bila usmjerena na vozače mopeda i motocikala, ali i ostale sudionike u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U subotu, 17. lipnja, od 16 do 17.45 sati, u Koprivnici, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica u suradnji s Crvenim križem i MK Roosters proveli su preventivu akciju "Sigurno na dva kotača".

 Akcija je bila usmjerena na vozače mopeda i motocikala, ali i ostale sudionike u prometu. U provođenje akcije uključilo se više od stotinjak vozača motocikla s područja Koprivnice, ali i drugih županija te inozemstva.
 
Predstavnici Crvenog križa Koprivnica prezentirali su pružanje prve pomoći unesrećenom motociklistu, način skidanja zaštitne kacige, a prisutnima je najzanimljivije bilo isprobati tzv "pijane naočale" i "naočale koje simuliraju stanje pod utjecajem opojnih sredstava - droga".
Također, prisutnima su policijski službenici  dijelili promidžbene materijale Policijske uprave - Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Nakon preventivnih aktivnosti, uslijedio je defile motociklista ulicama grada te su isti u pratnji policijskog službenika na službenom motociklu otpraćeni do jezera Šoderica gdje je nastavljeno druženje.
 
 

Stranica