Dopuna informacije: Zabilježeno sedam prometnih nesreća, pet osoba je ozlijeđeno

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: neprilagođena brzina, oduzimanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno uključivanje u promet, nepropisno skretanje i nepropisno mimoilaženje. Izdvajamo:
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 24. lipnja, oko 10.50 sati, u mjestu Škrinjari 44-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom zadarske registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozilom je udario u stražnju stranu osobnog automobila križevačke registarske oznake, 55-godišnji voza. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 12-godišnji putnik iz osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka. Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Jučer, 24. lipnja, oko 21.30 sati, u Molvama 35-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,75 promila. Zbog nepropisnog mimoilaženja sudario se s osobnim automobilom koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 23-godišnji vozač. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 23-godišnji vozač te putnici starosti 21, 23 godine i trogodišnje dijete. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću je uhićen. Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Dopuna informacije - 26. lipnja 2023. godine

Naknadno provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dijete u prometnoj nesreći zadobilo teške tjelesne ozljede te je protiv 35-godišnjeg vozača podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ i predan je pritvorskom nadzorniku.


 
 

Pisane vijesti