Sažetak prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježeno je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježeno je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno uključivanje u promet (1), nepropisno mimoilaženje (1), nepropisno pretjecanje (1), neprilagođena brzina kretanja (2) i nepropisno kretanje (1).

Dvoje vozača nakon što su prouzročili prometne nesreće napustili su mjesto događaja, jedan je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak, dok za drugog vozača policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.
 
Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu 

Prilikom vršenja radnji vozilom u prometu kao što su vožnja unatrag, skretanje, okretanje, uključivanje u promet, pretjecanje, mimoilaženje, obilaženje i druge radnje, vozač je dužan uvjeriti se da radnju može izvršiti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu ili imovinu (kao što su to parkirana vozila), pri čemu je posebno dužan voditi računa o položaju, brzini i smjeru kretanja vozila.

Također, vozač je dužan kretati se obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, a ako trake nisu obilježene, dužan je vozilo u kretanju držati što bliže desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uvjete prometa te na stanje i osobine ceste, ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila