Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda sankcionirano je 145 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 30. lipnja do 3. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je prometna nesreća s  ozlijeđenom osobom i 11 s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su u dvije prometne nesreće. Četiri vozača nakon prometne nesreće napustila su mjesto događaja, tri vozača su naknadno pronađena.
 
Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno mimoilaženje (3), nepropisno pretjecanje (2), nepropisno uključivanje u promet (2), brzina neprimjerena uvjetima (3), nepoštivanje prednosti prolaska (1), nepropisno skretanje (1).
 
Sankcionirano je 145 prometnih prekršaja od čega 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 46 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 2. srpnja 2023.g. u 1.20 sati u Peterancu u Ulici Matije Gupca, kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,66 promila.
 
Najveća brzina kretanja evidentirana je u subotu, 30. lipnja 2023.g. u 10.02 sati u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 140 kilometara na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat.
 
Jedan vozač je bio uhićen, a tri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega su svi pušteni.
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa izvršen je nadzor nad 32 mlada vozača, a isti su počinili sedam prometnih prekršaja (alkohol – 2, pojas – 2, ostalo – 3).
 
U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka, te recidivista. Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.

Pisane vijesti | Promet i vozila