Preventivne aktivnosti tijekom proteklog tjedna

Tijekom tjedna policijski službenici provodili su brojne preventivne aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijski službenici su na području policijskih postaja održali info-točke usmjerene na tzv. „četiri ubojice u prometu“, mlade vozače, pješake i vozače osobnih prometnih sredstava.

Sudionicima u prometu skrenuta je pozornost na pridržavaju prometnih pravila i prometnih znakova, posebice onih koji se odnose na prednost prolaska, kretanje pješaka i vozača osobnih prijevoznih sredstava, uključivanje u promet, ograničenje brzine kretanja, korištenje sigurnosnog pojasa, vožnja pod utjecajem alkohola i nepropisno korištenje mobitela.

Vozačima bicikala, osobnih prijevoznih sredstava i pješacima skrenuta je pozornost na sigurno sudjelovanje u prometu (korištenje pješačkih staza, reflektirajućih prsluka i drugih materijala, nošenje zaštitnih kaciga, siguran način prelaženja kolnika i dr.). Sudionicima u prometu podijeljeni su preventivni materijali Policijske uprave.
 
Nadalje, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave koprivničko-križevačke u sklopu aktivnosti „Zajedno više možemo“ podržali su Osnovnu školu Đuro Ester u Koprivnici koja je održala interaktivnu izložbu „Anne Frank - Povijest za sadašnjost“ u organizaciji Hrvatske edukacijske i razvojne mreže za evoluciju sporazumijevanja.

Moderatori izložbe bili su učenici Osnovne škole, koji su prethodno prošli edukaciju kako bi na što kvalitetniji način educirali druge učenike koji dolaze u školu pogledati izložbu i poslušati priču Anne Frank, kao i širi kontekst Drugog svjetskog rata i holokausta te njegove učinke na Hrvatsku i regiju.

Cilj izložbe je motivirati publiku, a naročito mlade, na razmišljanje o Anni Frank i svijetu u kojemu je ona živjela, uključujući promišljanja o temama poput antisemitizma, diskriminacije i progona, no i o pozitivnim aspektima poput otpora takvom djelovanju. Također, potrebno je potaknuti ljude da razmisle o značenju priče Anne Frank i o tome na koji je način ona i danas bitna, a njezina priča navodi ljude na razmišljanje o vrijednostima poput slobode, jednakosti i demokracije.


 

Pisane vijesti