Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su održali nekoliko preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijski službenici su u u mjestu Domaji, Mali Poganac i Mokrice Miholečke održali tribine u sklopu tehničkih pregleda traktora na terenu. Tom prigodom vozačima traktora skrenuta je pozornost na poštivanje prometnih propisa, a posebice na tehničku ispravnost vozila, vožnju pod utjecajem alkohola, prijevoz osoba u traktoru i priključnim vozilima, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, čišćenje blata s prometnica i drugo.
 
U Kloštru Podravskom održana je info točka usmjerena prema pješacima, vozačima bicikala i osobnih prijevoznih sredstava. Sudionici u prometu educirani su o sigurnom sudjelovanju u prometu, poštivanju prometnih propisa s naglaskom na opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisne uporabe mobitela, korištenju zaštitne kacige, tehničkoj ispravnosti bicikala, te prometovanju osobnih prijevoznih sredstava. Osim savjeta, sudionicima u prometu uručeni su i preventivni materijali.
 
U Osnovnoj školi „Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom u suradnji s Auto-klubom Koprivnica održano je polaganje prometnih propisa za vozače bicikala u petim razredima i edukacija o sigurnom kretanju pješaka i vozača bicikala. Nakon uspješno položenog pismenog dijela uslijedio je praktični dio ispita na poligonu.
 
Također, u suradnji s Auto-klubom Đurđevac u osnovnim školama u Molvama i Ferdinandovcu održana su predavanja u sklopu programa „Sigurno sudjelovanje biciklista u prometu“. Učenici su tom prilikom upoznati kako pravilno i sigurno sudjelovati u prometu kao vozači bicikla.
 

Pisane vijesti