Dani otvorenih vrata u Đurđevcu

Dani otvorenih vrata dio su promotivnih aktivnosti i jedan od načina da građanima i zainteresiranim kandidatima približimo rad policije, te ih potaknemo da policiju izaberu za svoj životni poziv

Foto: PU koprivničko-križevačka

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis 500 polaznika u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Natječaj je raspisan 8. travnja i prijave su do 23. kolovoza. Nakon završenog Programa polaznici će bit primljeni u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave, odnosno u ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe. Također je objavljen natječaj za upis 170 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole "Josip Jović", koji je raspisan 8. travnja i prijave su do 1.kolovoza.

Nakon što su policijski službenici za poslove prevencije od siječnja do travnja obišli obrazovne ustanove na području policijske uprave i učenike upoznali s mogućnostima nastavka školovanja za zanimanje policajac/policajka, na organiziranim Danima otvorenih vrata Policijske uprave u sklopu „Prezentacije srednjih škola i zanimanja“ u dvorani Strukovne škole Đurđevac postavljeni su info pultovi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu.

Zainteresiranim učenicima predstavljeni su različiti segmenti rada i rodovi policije (temeljna, interventna policija, kriminalistička, prometna i prevencija). Učenici su mogli vidjeti opremu za kontrolu prometa i sve potrebno za ispitivanje sudionika u prometu na alkohol/droge, zatim opremu za izuzimanje tragova na mjestu počinjenja kaznenih djela kao i specijalnu opremu interventne jedinice policije. Pokazane su i vježbe sa službenim psom za detekciju droga, koji je izazvao veliku pažnju te uspješno pronašao skrivenu drogu u torbi.

Također, zainteresirani su mogli isprobati postavljeni poligon kojeg svi kandidati za upis na Policijsku akademiju moraju svladati prilikom testiranja motoričkih sposobnosti.

Po završetku prezentacija policijski službenici su odgovarali na veći broj pitanja znatiželjnih učenika. Dani otvorenih vrata dio su promotivnih aktivnosti i jedan od načina da građanima i zainteresiranim kandidatima približimo rad policije, te ih potaknemo da policiju izaberu za svoj životni poziv.

Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka možete pogledati OVDJE.

Pisane vijesti