Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su održali nekoliko preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijski službenici su u Osnovnoj školi u Kloštru Podravskom u suradnji s Auto-klubom Đurđevac održali predavanje prema programu „Sigurno sudjelovanje biciklista u prometu“. Učenici su upoznati kako pravilno sudjelovati u prometu, koja je osnovna oprema koju svaki biciklist mora imati te druga pravila u prometu. Učenici 5. razreda naknadno će polagati pismeni dio ispita, a nakon toga će pristupiti polaganju praktičnog dijela ispita vožnje na poligonu.
 
Policijski službenici Policijske postaje Križevci sudjelovali su u radijskoj emisiji te upoznali slušatelje sa stanjem sigurnosti na cestama te ih savjetovali o sigurnom sudjelovanju u prometu. Također, u Križevcima na Trgu svetog Florijana te u Kloštru Vojakovačkom održane su info točke na temu tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače, pješake, vozače osobnih prometnih sredstava, vozače bicikala, mopeda i motocikala. Dok su u Dijakovcu i u Otočki u sklopu organiziranih tehničkih pregleda van stanice za tehnički pregled održane info točke na temu 4 ubojice u prometu, mlade vozače i blato na kolniku.
 
Nadalje, Policijsku postaju Koprivnica posjetile su „Pčelice“ i „Sovice“ skupne Dječjeg vrtića „Igra“ iz Koprivnice. Prilikom posjeta djeci je prezentiran radni prostor, službena vozila i tehnika te rad policijskih službenika. Također, ponovili su stečeno znanje iz prometnih pravila - sigurno kretanje pješaka i biciklista u prometu te sigurna vožnja u motornim vozilima. Najviše osmjeha bilo je prilikom prezentacije službenog motocikla.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica