Dani otvorenih vrata u Križevcima

Dani otvorenih vrata dio su promotivnih aktivnosti i jedan od načina da građanima i zainteresiranim kandidatima približimo rad policije, te ih potaknemo da policiju izaberu za svoj životni poziv

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis 500 polaznika u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Natječaj je raspisan 8. travnja i prijave su do 23. kolovoza. Nakon završenog Programa polaznici će bit primljeni u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave, odnosno u ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe. Također je objavljen natječaj za upis 170 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole "Josip Jović", koji je raspisan 8. travnja i prijave su do 1.kolovoza.

Nakon što su policijski službenici za poslove prevencije od siječnja do travnja obišli obrazovne ustanove na području policijske uprave i učenike upoznali s mogućnostima nastavka školovanja za zanimanje policajac/policajka, na organiziranim Danima otvorenih vrata Policijske uprave u sklopu „Prezentacije srednjih škola i zanimanja“, danas, 29. svibnja u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga postavljeni su info pultovi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu.

Zainteresiranim učenicima predstavljeni su različiti segmenti rada i rodovi policije (temeljna, interventna policija, kriminalistička, prometna i prevencija).
Učenici su mogli vidjeti opremu za kontrolu prometa i sve potrebno za ispitivanje sudionika u prometu na alkohol/droge, kao i specijalnu opremu interventne jedinice policije. Pokazane su i vježbe sa službenim psom za detekciju droga.

Po završetku prezentacija policijski službenici su odgovarali na veći broj pitanja znatiželjnih učenika. Dani otvorenih vrata dio su promotivnih aktivnosti i jedan od načina da građanima i zainteresiranim kandidatima približimo rad policije, te ih potaknemo da policiju izaberu za svoj životni poziv.

Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka možete pogledati OVDJE.
 

Pisane vijesti