Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Od ukupno utvrđenih 164 prometnih prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 84 prekršaja, 11 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA
                                             
U proteklom tjednu zabilježeno je 45 kaznenih djela, od kojih 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 17 kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije, 14 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti.      
Kazneno je prijavljeno 14 osoba.
Razriješeno je jedno kazneno djelo iz ranijeg razdoblja, za koje su prijavljene četiri osobe.   
 
STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih četiri prekršaja svađe i vike, prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, prekršaj držanja životinja bez nadzora i prekršaj odavanja pijančevanju na javnom mjestu. Prekršajno je prijavljeno osam osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 31. svibnja do 3. lipnja 2024. godine, ukupno su utvrđena 164 prometna prekršaja, od čega 84 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.   
 
Četiri vozača su bila uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. Tijekom pojačanog nadzora prometa zatečen je jedan recidivista. 
Nadalje, kontrolirano je 35 mladih vozača te je utvrđeno pet prometnih prekršaja.  

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 2. lipnja u 2:05 u Koprivnici, kod 35-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,24 promila.

Najveća brzina kretanja u naselju zabilježena je u subotu, 1. lipnja u 1:16 u Reki, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 129 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.     

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja