Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Od ukupno utvrđenih 215 prometnih prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 80 prekršaja, 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA      
                                       
U proteklom tjednu zabilježeno je 13 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta i tri kaznena djela iz područja maloljetničke delinkvencije.       
Kazneno je prijavljeno sedam osoba.
Razriješena su dva kaznena djela iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe.   
 
STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je devet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih četiri prekršaja svađe i vike, tri prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, prekršaj držanja životinja bez nadzora i prekršaj odavanja pijančevanju na javnom mjestu. Prekršajno je prijavljeno 10 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 7. do 10. lipnja 2024. godine, ukupno je utvrđeno 215 prometnih prekršaja, od čega 80 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.    

Četiri vozača su bila uhićena, a dva smještena u posebnoj prostoriji policije do otrježnjenja. Nad dva vozača su provedeni žurni prekršajni postupci te su vozači kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnom kaznom zatvora i zaštitnim mjerama. Jedan vozač je testiran na  droge, nakon pozitivnog rezultata odbio je vađenje krvi radi daljnje analize te je isključen iz prometa i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak. Tijekom pojačanog nadzora prometa nisu zatečeni recidivisti.

Nadalje, kontrolirano je 25 mladih vozača te je utvrđeno sedam prometnih prekršaja.  

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 8. lipnja u 16:21 u Đurđevcu, kod 43-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,68 promila.

Najveća brzina kretanja u naselju zabilježena je u nedjelju, 9. lipnja u 15:50 u Reki, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 122 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

U sklopu pojačanog nadzora prometa, tijekom vikenda angažiran je mobilni tim Policijske uprave koprivničko-križevačke, kojom prilikom su policijski službenici provodili preventivne i represivne aktivnosti na području policijske uprave, a sve s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja te smanjenja broja prometnih nesreća i stradalih osoba u prometu.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu i dva požara na prometnim sredstvima. U požaru na građevinskom objektu dvojica muškaraca su zatražila liječničku pomoć. Vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na ukupno 11.000 eura.     
  
OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja