Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Od ukupno utvrđenih 140 prometnih prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenje dopuštenih brzina kretanja - 51 prekršaj, 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA   
                                          
U proteklom tjednu zabilježeno je 35 kaznenih djela, od kojih 21 kazneno djelo općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta, devet kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i kazneno djelo iz područja zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 16 osoba.

Razriješena su tri kaznena djela iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe.     
 
STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je 11 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih osam prekršaja svađe i vike, prekršaj drskog ponašanja i dva prekršaja držanja životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno 17 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 28. lipnja do 1. srpnja 2024. godine, ukupno je utvrđeno 140 prometnih prekršaja, od čega 51 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilom.     

Tri vozača su bila uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te je spram jednog vozača proveden žurni prekršajni postupak gdje je kažnjen novčanom kaznom i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja.

Nadalje, kontrolirano je 45 mladih vozača te je utvrđeno 10 prometnih prekršaja.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 29. lipnja u 1.20 sati u Križevcima u Ulici bana Jelačića, kod 41-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,47 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 28. lipnja u 20.18 sati u Bojnikovcu, kada se vozač motocikla kretao brzinom od 117 kilometara na sat, iako je ograničenje 50 kilometara na sat.
 
ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na prometnom sredstvu i požar na otvorenom prostoru. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na ukupno 6000 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti