Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Od ukupno utvrđenog 301 prometnog prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 172 prekršaja, 16 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA     
                                        
U proteklom tjednu zabilježeno je 38 kaznenih djela, od kojih osam kaznenih djela općeg kriminaliteta, šest kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije, 21 kazneno djelo iz područja zlouporabe opojnih droga, dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.      
Kazneno je prijavljeno 10 osoba.
Razriješeno je jedno kazneno djelo iz ranijeg razdoblja, za koje su prijavljene dvije osobe.    
 
STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je devet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih četiri prekršaja svađe i vike, dva prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, prekršaj držanja životinja bez nadzora, prekršaj drskog ponašanja i jedan ostali prekršaj. Prekršajno je prijavljeno 11 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 19. do 21. srpnja, ukupno je utvrđen 301 prometni prekršaj, od čega 172 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 16 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zabrane i prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.     

Šest vozača je bilo uhićeno i smješteno u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, od kojih su dva vozača dovedena na žurni prekršajni postupak gdje su kaznjeni novčanim kaznama i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Kod jednog vozača koji je uhićen privremeno je oduzeto vozilo, a kod jednog uhićenog vozača je preliminarnim testiranjem na droge utvrđena prisutnost droga u organizmu. Tijekom pojačanog nadzora, u prometnim prekršajima zatečena su četiri recidivista. Nadalje, kontrolirano je 37 mladih vozača te je utvrđeno šest prometnih prekršaja.  

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 21. srpnja u 18 sati u Koprivničkim Bregima, kod 42-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,53 promila.

Najveća brzina kretanja u naselju zabilježena je u nedjelju, 21. srpnja u 13:02 u mjestu Sveti Ivan Žabno, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 141 kilometr na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

U nedjelju, 21. srpnja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija nadzora tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ i nadzora vozača mopeda i motocikala te je ukupno utvrđeno 126 prometnih prekršaja. Najviše prekršaja odnosilo se na prekoračenje dopuštene brzine kretanja.     

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu i dva požara na prometnim sredstvima. Dvije osobe su smrtno stradale.    

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečena je jedna osoba mlađa od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja