Dopuna informacije: Vozač pod utjecajem alkohola prouzročio prometnu nesreću

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 2070,00 eura te mu je vozilo trajno oduzeto u korist Republike Hrvatske

Foto: Ilustracija

Jučer, 5. kolovoza oko 20.15 sati na otvorenom djelu ceste Đelekovec - Pustakovec 50-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom krapinske registarske oznake te je zbog nepropisnog kretanja vozilom sletio van kolnika.

Vozaču je očitana koncentracija alkohola od 1,46 promila te je utvrđeno da je upravljao tehnički neispravnim osobnim automobilom za vrijeme dok mu je zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova rješenjem ukinuta vozačka dozvola, kod sebe nije imao prometnu dozvolu i kao novi vlasnik vozila u zadanom roku nije registrirao vozilo na svoje ime ili ga odjavio, te je na vozilu imao nepropisno postavljen vučni uređaj (EURO kuku).

Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

Vozač je uhićen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

DOPUNA INFORMACIJE - 7. kolovoza 2024. godine

Jučer, 6. kolovoza na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 50-godišnji vozač koji je u žurnom prekršajnom postupku kažnjen novčanom kaznom od 2070,00 eura te mu je vozilo trajno oduzeto u korist Republike Hrvatske.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila