Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su održali niz preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijske službenice Policijske postaje Koprivnica održale su info točku u Koprivnici usmjerenu na tzv. 4 glavne ubojice u prometu, na sigurnost pješaka i vozača bicikala u prometu, tom prilikom sudionici su savjetovani o sigurnom sudjelovanje u prometu, dok je poseban naglasak bio usmjeren na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola i utjecaj alkohola na vozačke sposobnosti.

Nadalje, u dva obrta za čuvanje djece u Koprivnici održana su edukativna predavanja najmlađim sudionicima u prometu u cilju upoznavanja s radom policije i pravilnim sudjelovanjem u prometu u svojstvu pješaka, vozača bicikala i putnika u vozilima.

Također, kod dječjeg vrtića u Koprivnici policijska službenica savjetovala je roditelje o pravilnom korištenju autosjedalica, te im je skrenuta pozornost da djecu ne ostavljaju samu u vozilima tijekom ljetnih mjeseci, da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice.

Policijski službenici su u četvrtak, 1. kolovoza izvršili obilazak kupališta na rijeci Dravi i to kupalište kod skele u mjestu Novo Virje i kupalište Halasz Csarda kod Legrada, kupališta uz jezera kod mjesta Gabajeva Greda, kupalište u vikend naselju Čingi-Lingi i kupalište kod jezera Jegeniš vezano uz preventivnu akciju „Sigurno na vodi“. Ostvarena je komunikacija s više desetaka građana vezano uz kodeks sigurnosti na vodi, odnosno upoznati su sa savjetima i preporukama struke, te koje opasnosti prijete tijekom kupanja na jezerima i rijekama i što učiniti ukoliko se nešto dogodi.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica