Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa

Od ukupno utvrđenih 295 prometnih prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 202 prekršaja, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 18 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta i sedam kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije. Kazneno je prijavljeno 10 osoba.

Razriješeno je jedno kazneno djelo iz ranijeg razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba. 

STANJE JAVNOG REDA I MIRA  

U proteklom tjednu zabilježeno je 10 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih šest prekršaja svađe i vike, prekršaj odavanja skitnji, dva prekršaja davanja alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola i prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno 12 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom.
 
Tijekom vikenda od 9. do 12. kolovoza, ukupno je utvrđeno 295 prometnih prekršaja, od čega 202 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zabrane, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i pet prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Nadalje, izvršen je nadzor nad 37 mladih vozača te je utvrđeno sedam prometnih prekršaja.  

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 11. kolovoza u 17.30 sati u Koprivnici u Ulici braće Radića, kod 44-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,06 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 11. kolovoza u 6.05 sati na zaobilaznoj cesti u Koprivnici, kada se vozač teretnog automobila kretao brzinom od 119 kilometara na sat, iako je ograničenje 60 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu i požar na prometnom sredstvu, nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta se cijeni na ukupno oko 100.000 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti