Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici održali su nekoliko preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna pripadnici Jedinice prometne mladeži Grada Koprivnice proveli su preventivne aktivnosti usmjerene na obvezu korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu. Tom prigodom sudionicima u prometu uručeni su prigodni letci i skrenuta im je pozornost da korištenje sigurnosnog pojasa smanjuje teška stradavanja i spašava život u slučajevima događanja prometnih nesreća. Također, kroz aktivnosti građani su savjetovani da ne ostavljaju djecu samu u vozilima, jer postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice.
 
Nadalje, policijske službenice su održale info-točku u Koprivnici usmjerenu na tzv. „četiri ubojice u prometu“, sigurnost pješaka i vozača bicikala, tom prilikom sudionici su  savjetovani o sigurnom sudjelovanju u prometu, dok je poseban naglasak bio usmjeren na opasnost upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i na koji način utjecaj alkohola ima na vozačke sposobnosti. Zainteresirani vozači imali su priliku isprobati „pijane naočale“.
 
U Koprivnici u Udruzi „Latice“ održano je edukativno predavanje kojom prilikom su članovi udruge upoznati s najvažnijim pravilima za sigurno sudjelovanje u prometu: prelazak preko ceste, korištenje nogostupa i zebre, korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, kako se kretati u noći i uvjetima smanjene vidljivosti, opasnostima prilikom korištenja mobitela u prometu, kretanju električnim romobilom i biciklom, te vožnji pod utjecajem alkohola.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica