Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Od ukupno utvrđenog 241 prometnog prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 158 prekršaja, 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježena su 22 kaznena djela, od kojih 11 kaznenih djela općeg kriminaliteta, sedam kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije i četiri kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Kazneno je prijavljeno 13 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA  

U proteklom tjednu zabilježeno je sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri prekršaja svađe i vike, dva prekršaja držanja životinja bez nadzora, prekršaj odavanja pijančevanju na javnom mjestu i prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno 10 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 23. do 26. kolovoza, ukupno je utvrđen 241 prometni prekršaj, od čega 158 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i prekršaj upravljanja za vrijeme zabrane.
 
Četiri vozača su bila uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nad njima je proveden žurni prekršajni postupak gdje su kažnjeni uvjetnim kaznama zatvora, novčanim kaznama i zaštitnom mjerom.
  
Nadalje, izvršen je nadzor nad 33 mlada vozača te su utvrđena tri prometna prekršaja.  

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 24. kolovoza u 20.30 u Virju , kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,95 promila.

Najveća brzina kretanja izvan naselja zabilježena je u subotu, 24. kolovoza u 9:52 u Svetom Ivanu Žabno, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 117 kilometara na sat, iako je ograničenje 50 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na prometnim sredstvima i požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta se cijeni na ukupno oko 20.500 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečene su dvije osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja