Uhićen recidivista prometnih prekršaja, druga dvojica vozača kažnjena novčanim kaznama i zaštitnom mjerom

Jedan vozač je uhićen, druga dvojica u žurnom prekršajnom postupku kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnom mjerom

Foto: Ilustracija

Jučer, 28. kolovoza u 23 sata u mjestu Sigetec u nadzoru cestovnog prometa zatečen je 37-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije i pod utjecajem alkohola od 0,93 promila.

Vozač je uhićen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Također, jučer, 28. kolovoza na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici provedeni su žurni prekršajni postupci spram dva vozača:

- doveden je 43-godišnji vozač koji je u utorak, 27. kolovoza u 11:40 u mjestu Šemovci upravljao skupom vozila (teretno i priključno vozilo) zagrebačke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,98 promila.
U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 1318,64 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima C i E kategorije u trajanju od mjesec dana.
 
- doveden je 18-godišnjak koji je u 10:15 na cesti Peteranec - Sigetec upravljao mopedom koprivničke registarske oznake prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Vozač je uhićen te je u žurnom prekršajnom postupku kažnjen novčanom kaznom od 540,82 eura.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila