Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Od ukupno utvrđenih 130 prometnih prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 57 prekršaja, 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa
 

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 29 kaznenih djela, od kojih 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 13 kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije i jedno kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.  
Kazneno je prijavljeno 13 osoba.

Razriješena su dva kaznena djela iz ranijeg razdoblja, za koja je prijavljena jedna osoba. 

STANJE JAVNOG REDA I MIRA  

U proteklom tjednu zabilježeno je osam prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih pet prekršaja svađe i vike, prekršaj odavanja pijančevanju na javnom mjestu, prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i jedan ostali prekršaj.
Prekršajno je prijavljeno osam osoba.    

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 30. kolovoza do 2. rujna, ukupno je utvrđeno 130 prometni prekršaj, od čega 57 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i prekršaj nepropisnog korištenja mobitela.  
 
Četiri vozača su bila uhićena i jedan smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nad tri vozača su provedeni žurni prekršajni postupci te su kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima.   
 
Nadalje, izvršen je nadzor nad 36 mladih vozača te je utvrđeno osam prometnih prekršaja.   

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 1. rujna u 2:15 u Koprivnici, kod 43-godišnje vozačice osobnog automobila, koja je upravljala pod utjecajem alkohola od 2,27 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 1. rujna u 16:25 u Koprivnici na zaobilaznoj cesti kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 108 kilometara na sat, iako je ograničenje 60 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su četiri požara na otvorenom prostoru. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Kod tri požara nije nastala materijalna šteta, dok će kod jednog požara materijalna šteta utvrditi naknadno.  

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti