Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su održali niz preventivnih aktivnosti 

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijska službenica Policijske postaje Đurđevac, je u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, u Đurđevcu održala info-točku na temu „Sigurnost djece u prometu“.

Tom prilikom roditeljima i djeci je ukazano koje ih opasnosti kao sudionike u prometu očekuju,  a posebna pažnja je usmjerena na način prelaska preko ceste, korištenje obilježenih pješačkih prijelaza, semafora te kretanje po kolniku.

Prisutnim roditeljima i drugim članovima obitelji ukazano je da prilikom upravljanja motornim vozilima obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno naše najmlađe, da poštuju prometne propise i prometne znakove, prilagode brzinu kretanja vozila trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine, a osobito da ne upravljaju motornim vozilima ako su konzumirali alkoholna pića.

Također, policijski službenici Policijske postaje Križevci su u Križevcima, Svetom Ivanu Žabno i Carevdaru održali info-točke u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, usmjerene na sigurnost djece u prometu, te tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ i mlade vozače, pješake, vozače osobnog  prometnog sredstva, vozače bicikala i vozače mopeda i motocikala. 
Tom prilikom sudionici u prometu su educirani kako pravilno sudjelovati u prometu  te su im dijeljeni preventivni materijali Policijske uprave koprivničko-križevačke.
 

Stranica