Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

Policijski službenici održali su niz preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka i GDCK Koprivnica

Tijekom proteklog tjedna policijske službenice Policijske postaje Koprivnica u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ održale su edukacije učenicima prvih razreda Osnovne škole u Koprivničkim Bregima, Sokolovcu, Podolice i Braće Radića u Koprivnici, te u njihovim područnim školama u Glogovcu, Maloj Mučnoj, Starigradu, Srijemu i Velikom Botinovcu. Edukacije su provedene u suradnji s HAK-om Koprivnica.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u subotu, 21. rujna na središnjem gradskom trgu u Koprivnici, provedena je info točka usmjerena prema vozačima bicikala i pješacima, kojom prilikom je vršena registracija bicikala, te su održane edukacije o sigurnom kretanju u prometu. Također, u suradnji s Športskom udrugom tjelesnih invalida Koprivnica održan je pješački vlak.

Na području Kloštra Podravskog, Carevdara, Svetog Ivana Žabna i Križevaca održane su info-točke usmjerene na sigurnost djece u prometu u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, te na 4 glavne ubojice u prometu, mlade vozače, vozače bicikala, mopeda, motocikala i osobnih prijevoznih sredstava.

Povodom početka školske godine u Križevcima je u subotu, 21. rujna održana preventivna akcija u suradnji s Auto moto klubom Križevci, kako bi se djecu i roditelje upoznalo s pravilnim i sigurnim kretanjem u prometu.

Policijski službenik je održao edukaciju u sklopu nacionalnog projekta „Web heroj“ za korisnike programa Podravski humanitarci, u prostorijama Kluba za starije osobe Gradskog društva Crvenog križa u Koprivnici. Prisutni su upoznati o vrstama prijevara (prijevare sa računima, prijevare pri online kupnji, romantične prijevare, „phishing“, mrežna krađa identiteta, krađa identiteta SMS-om te lažne stranice banaka), kako ih prepoznati te se uspješno zaštititi i unaprijediti svoju računalnu sigurnost. Educirani su o značaju i načinu poduzimanja mjera samozaštite i prevenciji kaznenih djela.

Članovima Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac policijska službenica održala je edukativno predavanje te istaknula opasnosti nepropisnog kretanja e-romobilima, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, te koliko je opasno upravljati vozilima pod utjecajem alkohola. Također, osvrnula se i na događanje prometnih nesreća u kojima isti sudjeluju, kao i sigurno kretanje starijih osoba i osoba s invaliditetom u prometu, kretanje pješaka i biciklista. Ravnateljica Crvenog križa Đurđevac održala je edukaciju o pružanju prve pomoći s posebnim naglaskom na konkretne situacije prilikom događanja prometnih nesreća i padova.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica