Najava pojačanog nadzora mobitela i drugih uređaja u sklopu ROADPOL-a

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, od 7. do 13. listopada 2024. godine provodit će se pojačani nadzor mobitela i drugih uređaja (akcija Focus on the Road - distrakcija)

Foto: Ilustracija

Obzirom da korištenje mobitela i drugih uređaja pridonosi događanju prometnih nesreća, a nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepravilan prijevoz djece u vozilima znatno utječe na teška stradavanja, u cilju smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama te daljnjeg poboljšanja stanja sigurnosti, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, od 7. do 13. listopada 2024. godine provodit će se pojačani nadzor mobitela i drugih uređaja (akcija Focus on the Road - distrakcija). 

Također, u sklopu pojačanog nadzora, u četvrtak, 10. listopada u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, virovitičko-podravskom i varaždinskom provest će se akcija nadzora korištenja mobitela i sigurnosnog pojasa.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora, policijski službenici će vršiti nadzor korištenja mobitela i drugih uređaja, a tijekom akcije i sigurnosnih pojaseva od strane vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima.
Posebna pozornost bit će posvećena pravilnom prijevozu djece u vozilima. 
 

Pisane vijesti