Vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i prije položenog vozačkog ispita te izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama

U prometnoj nesreći 74-godišnja putnica u automobilu zadobila je teške tjelesne ozljede, a 31-godišnja putnica i 25-godišnji vozač zadobili su lakše ozljede

Foto: Ilustracija

Danas, 13. listopada oko 8.50 sati u Reki 25-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom zagrebačke registarske oznake prije položenog vozačkog ispita. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom je radi izbjegavanja udara u vozilo ispred sebe sletio van kolnika na pješačko biciklističku stazu te udario u osobni automobil koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 37-godišnji vozač a koji je vršio radnju skretanja u desno na makadamski put.

U prometnoj nesreći 74-godišnja putnica u automobilu zadobila je teške tjelesne ozljede, a 31-godišnja putnica i 25-godišnji vozač zadobili su lakše ozljede.

Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću očitana je koncentracija alkohola od 0,84 promila, te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu.

Nadalje, 25-godišnji vozač je uhićen, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ provodi se kriminalističko istraživanje te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i bit će predan pritvorskom nadzorniku. 

Zbog obavljanja očevida, promet je bio zatvoren na dionici državne ceste u Reki od 9.28 do 10.44 sati, te se promet odvijao obilaznim pravcima.


 

Pisane vijesti | Promet i vozila