Preventivne aktivnosti tijekom proteklog tjedna

U proteklom tjednu policijski službenici održali su niz preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna, policijski službenici su u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, održali edukacije učenicima prvih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Križevcima i Virju te njihovim područnim školama. Edukacije su provedene u suradnji s Auto klubom Đurđevac i Auto moto klubom Križevci, a učenici su na zanimljiv način učili o sigurnom sudjelovanju u prometu u svojstvu pješaka, putnika u osobnim vozilima, vozača bicikala i putnika u autobusu te opasnostima u prometu.

Na području  grada Koprivnice održana je info-točka usmjerena na tzv. „4. glavne ubojice u prometu i mlade vozače“, kojom prilikom su policijske službenice vozačima skrenule pozornost na pravilno sudjelovanje u prometu, opasnostima upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepravilne uporabe mobitela.

U petak, 11. listopada 2024. godine u Udruzi Latica u Koprivnici u suradnji sa Službom civilne zaštite, Javnom vatrogasnom postrojbom, Crvenim križem i Hrvatskom gorskom službom spašavanja obilježen je Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa. Tom prilikom policijski službenici su članovima udruge održali edukaciju kako se na siguran način kretati u prometu, prezentiran je rad policijskog psa za detekciju droga i izvršena je registracija bicikala. 
Također, svi prisutni upoznati su sa europskim brojem za hitne službe 112, zadaćama žurnih službi i kako se pravilno ponašati u slučaju nesreće ili katastrofe.
 
Nadalje, u suradnji s Hrvatskom poštom održano je edukativno predavanje u dječjem vrtiću Lastavica u Peterancu. Kroz slikovnicu „Sigurnost u prometu“, polaznici vrtića su educirani kako sigurno prelaziti preko obilježenog pješačkog prijelaza, kako prijeći preko željezničke pruge, zbog čega je važno koristiti sigurnosti pojas - autosjedalicu, kao i reflektirajuće materijale. Osim prometa, na zanimljiv način djeca su upoznata s poštanskim markicama, pisanjem razglednica i pisama, dok su svi nagrađeni preventivnim materijalima Policijske uprave i Hrvatske pošte.
 

Stranica