Preventivne aktivnosti tijekom proteklog tjedna

U proteklom tjednu policijski službenici održali su niz preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna, policijski službenici su održali edukaciju učenika područnih škola u Sirovoj Kataleni, Čepelovcu, Budrovcu i Mičetincu, Carevdaru i Večeslavcu. Edukacije su provedene u suradnji s Auto klubom Đurđevac i Auto klubom Križevci. Učenici prvih razreda su na zanimljiv način učili o sigurnom sudjelovanju u prometu u svojstvu pješaka, putnika u vozilima, vozača bicikala i putnika u autobusu, te opasnostima u prometu.
 
U utorak, 15. listopada 2024.g. u Koprivnici u organizaciji Ravnateljstva policije, Gimnazije „Fran Galović“, agencije „Art Hill“ i auto škole „Rally“ iz Koprivnice proveden je projekt „Sigurna vozačka dozvola“. Učenicima je održana edukacija o odgovornom ponašanju u prometu s ciljem podizanja prometne kulture i povećanja sigurnosti sudionika u prometu s osvrtom na svijest o negativnom utjecaju alkohola na vozačke sposobnosti. Nakon provedenog kviza znanja i natjecanja na poligonu, najspretniji učenik dobio je nagradu - besplatno polaganje vozačkog ispita.
 
U suradnji sa Službom civilne zaštite, Javnom vatrogasnom postrojbom Đurđevac i Crvenim križem Đurđevac u četvrtak, 17. listopada održano je edukativno predavanje učenicima prvih razreda Osnovne škole Đurđevac. Tom prigodom učenici su upoznati s europskim brojem za hitne službe 112, zadaćama žurnih službi, kako se pravilno ponašati u slučaju nesreće ili katastrofe. U sklopu tog događanja policijska službenica skrenula je pozornost na pravilno i sigurno kretanje u prometu s naglaskom na nepravilnu uporabu mobitela, kretanju pješaka, vozača bicikala i osobnih prijevoznih sredstava, korištenje sigurnosnog pojasa, te ponašanju na autobusnom stajalištu, a o istoj temi je održala i info točku u gradu Đurđevcu.
 
Nadalje, policijski službenik je članovima Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac prezentirao rad policijskog psa za detekciju droga, te je održana edukacija o negativnom utjecaju alkohola i droga na sudionike u prometu, dok su članovi mogli isprobati „pijane naočale“.
 
Također, u četvrtak, 17. listopada u Osnovnoj školi Đurđevac održana je edukacija za učenike trećih i četvrtih razreda kojima su prezentirane opasnosti igranja nasilnih igrica koje nisu namijenjene njihovoj životnoj dobi, štetnostima za zdravlje koje može prouzročiti prekomjerno igranje virtualnih igrica te opasnostima koje prijete na društvenim mrežama.
 
U petak, 18. listopada članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci posjetili su Policijsku postaju Križevci, te su im prezentirane službene prostorije i vozila, oprema i uređaji koji policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a održana im je i edukacija o sigurnom kretanju u prometu.

Pisane vijesti