Spašavanje stradalih kanuista na Dravi

            U petak, 26. lipnja, grupa od 17 mađarskih državljana plovila je rijekom Dravom sa četiri kanua i kajakom. Kod 213. kilometra rijeke Drave, oko 12 sati prevrnuo se kanu sa četiri osobe koje su nastavile plivati nizvodno.
            Ostali sudionici plovidbe uočili su nesreću te su naknadno iz vode izvukli unesrećene, nakon čega su jedni pristali na 209. riječnom kilometru, a drugi na 212. riječnom kilometra na području Gabajeve Grede. Prevrnuti kanu je nakon prevrtanja udario u riječni sprud i uništen je, te su izgubljene osobne stvari sudionika.
            Po pristajanju na obalu rijeke Drave mobitelom su pozvali pomoć, nakon čega je Postaja granične policije Koprivnica pokrenula akciju spašavanja. Oko 16 sati sve navedene osobe dovedene su na sigurno mjesto na obali rijeke Drave kod mosta u Repašu, te su oko 16.45 sati dovezene na granični prijelaz Gola gdje su predani graničnoj policiji Republike Mađarske.
            Od sudionika nitko nije ozlijeđen.
 
            U akciji spašavanja sudjelovali su i pripadnici ribočuvarske službe ZŠRK Koprivnica kojima osobito zahvaljujemo na brzoj i učinkovitoj pomoći.


Stranica