Danas održane svečanosti obilježavanja Dana policije

Danas, 25. rujna, u sportskoj dvorani Policijske uprave od 12 sati, svečanom akademijom su nastavljena događanja povodom obilježavanja Dana policije, 29. rujna.

U uvodnom obraćanju načelnik Dragutin Vurnek uz riječi pozdrava izrazio je zahvalu svim suradnicima i kolegama koji su dali svoj doprinos povoljnom stanju sigurnosti te svim institucijama tijela državne uprave i lokalne samouprave na primjerenoj suradnji. Zaključno je konstatirao da su svi problemi koje imamo na našem području rješivi, odnosno mogu se svesti na prihvatljivu razinu, samo angažiranjem svih nas, svih potencijala društvene zajednice. Naglasio je da time ne izbjegavamo odgovornost već se želimo staviti u funkciju društvene zajednice i transparentnim djelovanjem, poticanjem i ostvarivanjem partnerskih odnosa i povjerenja doprinijeti učinkovitijem rješavanju problema svih nas.

U ime gradonačelnika i načelnika Općina nazočnima se obratio gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik gosp. Zvonimir Mršić, izrazivši zadovoljstvo rezultatima rada policije i dostignutim stupnjem sigurnosti građana. Isto zadovoljstvo podijelio je u svom obraćanju i zamjenik župana Koprivničko – križevačke županije gosp. Ivan Pal. Prigodnim riječima obratili su se i izaslanik Ministra, Pomoćnik Glavnog ravnatelja policije gosp. Gordan Mršić te načelnik Policijske uprave županije Somogy iz Kaposvara gosp. Sandor Mergancz.
Nakon svečanih govora održan je kraći kulturno – umjetnički program poznatih koprivničkih estradnih umjetnika Gordane i Miroslava Evačića.

Na kraju je načelnik Dragutin Vurnek podijelio prigodnu nagradu Ravnateljstva policije skupini policijskih službenica te prigodne pohvalnice 26 – orici policijskih službenika i zaposlenika.

Prigodnu nagradu Ravnateljstva policije za skupinu policijskih službenica dobile su Danijela Fuček, Romana Grotić, Tamara Hlebec, Kristina Stručić – Deković i Josipa Večenaj.

Pohvalnicu za uspješno obavljene radne zadatke, profesionalan odnos prema poslu i pozitivan utjecaj na rad ostalih djelatnika dobili su: Siniša Vinković, Vjeran Božo, Đuro Bukovčan, Dobrinko Topić, Ivan Pukec, Petar Gatarić, Drago Gojković, Damir Halavuk, Krunoslav Petričević, Ivica Živković, Goran Kolar, Tihomir Pelesk, Robert Legradi, Alen Tarle, Elwis Trstenjak, Dario Babić, Karmen Nekić, Miroslav Harači, Kristijan Celiščak, Siniša Solina, Dražen Litvić, Aleksandra Krnjašić, Alen Rupa, Damir Hren, Jasmina Morić i Boško Zvonar.

Današnje svečanosti započele su u 9 sati polaganjem vijenca na Križ života na Gradskom groblju „Pri Svetom duhu“ u Koprivnici izaslanstva Policijske uprave na čelu sa načelnikom Dragutinom Vurnekom, a u spomen na pripadnike policijske uprave i sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. I ovom prilikom prisjetili smo se naših dragih kolega i izrazili im veliku zahvalnost za najveću žrtvu koju su dali za obranu slobode i samostalnosti naše domovine. Vijenac je položilo i izaslanstvo naših kolega iz Policijske uprave županije Somogy iz Kaposvara.


U 10 sati u sportskoj dvorani je održana Sveta misa za poginule i preminule policijske službenike, koju je vodio velečasni Krunoslav Pačalat, a nazočio veći broj obitelji preminulih i umrlih, policijskih službenika i zaposlenika svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave..



Stranica