U Novigradu Podravskom smrtno stradao vozač bicikla

Jučer, 27. rujna , oko 19.18 sati u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom, 33 - godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom "Fiat Bravo“ koprivničkih reg. oznaka, u smjeru Plavšinca.

Jučer, 27. rujna , oko 19.18 sati u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom, 33 - godišnji hrvatski državljanin je upravljao osobnim automobilom "Fiat Bravo“ koprivničkih reg. oznaka, u  smjeru Plavšinca. U neposrednoj blizini kbr.16. uslijed neprilagođene brzine došlo je do naleta prednjim dijelom vozila u bicikl i vozača Z.H. (1954), koji je prelazio kolnik sa lijeve na desnu stranu, gledajući u smjeru Plavšinca. Vozač bicikla je odbačen  i pao na kolnik, te je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.
 

Očevidnima radnjama na mjestu događaja rukovodila je Istražna sutkinja Županijskog suda Koprivnica, u nazočnosti Zamjenice Županijskog državnog odvjetnika i očevidne ekipe Postaje prometne policije Koprivnica. U vremenu od 19.55 do 22.20 sati za sav promet bila je zatvorena dionica državne ceste broj 2, te se promet preusmjeravo okolnim ulicama Novigrada Podravskog.

Vozač osobnog automobila je napustio mjesto događaja te se vratio tijekom vršenja očevidnih radsnji. Primjenjenim alkometrom utvrđena mu  je koncentracija od 0,14 g/kg alkohola u organizmu.

33 - godišnji vozač osobnnog automobila je uhićen  te po dovršetku kriminalističkog istraživanja slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica