Prezentacije rada policije i dan otvorenih vrata

Danas, 29. rujna, na gradskim trgovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu održane su prigodne prezentacije rada prometne, temeljne, interventne, kriminalističke i kontakt – policije.

Prometna policija izložila je službena vozila – automobile i motocikle i operativnu tehniku za nadzor prometa. Građani su sa sa zanimanjem razgledali policijska vozilo te alkometre i radarske uređaje za nadzor brzina. Najmlađe je najviše oduševio službeni motocikl BMW 900 RT, kojeg su mogli i „zajašiti“ uz pomoć strpljivih policijskih službenika koji su jedno po jedno dijete stavljali na motocikl.

Građanima su dijeljeni prigodni promidžbeni letci iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama. Vozačima su dijeljeni letci s upozorenjima o opasnostima prevelikih brzina, vožnje pod utjecajem alkohola te poštivanju invalidnih osoba u korištenju parkirališnih prostora. Također, građanima je omogućeno da ostvare uvid u podatke o stanju negativnih bodova iz evidencije mjera i kazni u prometu te podvrći se „neslužbenom“ alkotestiranju alkometrima „Drager“.


Kriminalistička policija izložila je opremu koju u svom radu koriste službenici kriminalističke tehnike.

Interventna jedinica policije izložila je službena vozila koja koristi u radu, ronilačku opremu i specijalnu opremu za osiguranje javnih okupljanja. Sve nazočne, osobito djecu, oduševila je prezentacija pronalaska opojne droge od strane službenog psa za detekciju droga, belgijske ovčarke „Bosse“, kojoj je trebalo vrlo malo vremena da detektira smotuljak droge sakriven u prostoru motora osobnog automobila.

Kontakt policajci su upoznavali građane sa preventivnim aktivnostima koje provode usmjerene na prevenciju nasilja među djecom i nad djecom, prevenciju obiteljskog nasilja te prevenciju zlouporabe opojnih droga. Izloženi su službeni bicikli sa opremom koje koriste biciklističke ophodnje.

Osim prezentacija na trgovima, danas je upriličen i dan otvorenih vrata Policijske uprave odnosno policijskih postaja, tijekom kojeg su upriličeni i organizirani posjeti djece dječjih vrtića i škola.

Građani su slobodno pohodili policijsku upravu i sve policijske postaje, te su uz pratnju policijskih službenika kontakt policije i prometne preventive obilazili službene prostorije, ponajprije prostore Operativno – komunikacijskih centara, prostorija za zadržavanje, športske dvorane i garaža uz upoznavanje sa prometnom tehnikom.

Sva
događanja pohodio je veći broj djece u organiziranim obilascima te građani u pojedinačnim dolascima.


Stranica