Utvrđeni počinitelji razbojništva i krađe u Koprivnici

U utorak, 1. prosinca, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20 – godišnjakom i 12 – godišnjim maloljetnikom sa područja Đurđevca, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela krađe i razbojništva.

Foto: Ilustracija
U utorak, 1. prosinca, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad   20 – godišnjakom i 12 – godišnjim maloljetnikom sa područja Đurđevca, zbog osnovane sumnje da su počinili  kaznena djela krađe i razbojništva.

Osnovano se sumnja da je 12 – godišnji maloljetnik jučer, 1. prosinca, oko 16.10 sati u knjižari u Koprivnici, nakon što je u istu ušao u društvu sa 20 – godišnjakom, uporabom fizičke snage nad prodavačicom istu prisilio da mu preda novac. Prodavačica mu je predala 20 kuna, nakon čega su se obojica osumnjičenika  udaljila iz knjižare.

Također, u ponedjeljak, 30. studenog,  oko 16.45 sati u Koprivnici, osumnjičeni su iskoristili nepažnju uposlenice te iz priručne kase frizerskog salona otuđili novac, oštetivši vlasnicu za 692 kune.

Poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela „Razbojništvo“ i „Krađa“ protiv osumnjičenog 12 – godišnjaka slijedi podnošenje općeg posebnog izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Koprivnici. Protiv osumnjičenog 20 – godišnjaka slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Koprivnici poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela „Krađa“.


Stranica