Sigurnost cestovnog prometa tijekom predstojećih blagdana

Foto: Ilustracija
Tradicionalno s božićnim blagdanima koji nam predstoje povezano je povećanje frekvencije vozila na prometnicama, bilo da je riječ o prometnicama državnog, županijskog ili lokalnog karaktera.

Osim povećanog broja domaćih vozila, povećati će se broj stranih vozila jer će hrvatski državljani koji žive u inozemstvu doći u domovinu provesti božićne blagdane s obitelji, ali će isto tako i velik broj stranih državljana tranzitirati kroz Republiku Hrvatsku na svom putu prema drugim zemljama.

U gradovima će povremeno dolaziti do otežanog i sporijeg odvijanja prometa. Najveće prometne gužve događati će se u blizini velikih trgovačkih centara. Ovo će posebice biti izraženo 23. i 24. prosinca, kada će se obavljati posljednje pripreme za predstojeće blagdane.

Molimo građane za strpljenje u slučaju sporijeg odvijanja prometa. Kako bi se što prije osiguralo normalno odvijanje prometa policijski službenici će, po potrebi, vršiti regulaciju prometa te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima.

Apeliramo na građane da poštuju prometne propise i znakove, posebice one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja, prava prvenstva prolaska na raskrižjima, dopuštenu koncentraciju alkohola u organizmu i korištenje zimske opreme.

Božić je proslava početka života – ne dozvolite da Vaš ili nečiji drugi život završi uslijed Vaše nepažnje. Oprezno i sigurno u prometu!

Sretne božićne blagdane želi Vam Policijska uprava koprivničko-križevačka.


Stranica