Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 18. do 21. prosinca 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 118 prometnih prekršaja,

Foto: Ilustracija
Tijekom vikenda, od 18. do 21. prosinca 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 118 prometnih prekršaja, od čega devet prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita) i 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Iz prometa je isključeno 25 vozača i devet vozila. Desetorica vozača su dovedeni u prostorije policije i smješteni u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Petorica vozača, višestruki recidivisti u prometu, su uhićeni i dovedeni na Prekršajni sud.

Najveća alkoholiziranost zabilježena je u nedjelju, 20. prosinca, u 1.15 sati u Sv. I. Žabno, gdje je 45 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,19 g/kg.

Najveća brzina zabilježena je u petak, 18. prosinca, u 8 sati u Velikoj Mučnoj, gdje je 43 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 95 km/h (ograničenje 60 km/h)


Stranica