"Mir i dobro"

Poštovani građani! Pred nama su božićni i novogodišnji blagdani, za koje želimo da proteknu u mirnom svetkovanju najvećeg blagdana obitelji.

Foto: Ilustracija
Poštovani građani!

Pred nama su božićni i novogodišnji blagdani, za koje želimo da proteknu u mirnom svetkovanju najvećeg blagdana obitelji.

Kao i svake godine do sada obraćamo vam se da nam pomognete u zajedničkom nastojanju sprečavanja neželjenih poslijedica uporabe različitih eksplozivnih naprava, oružja pa i najobičnije pirotehničke galanterije.

Imamo u dosadašnjem iskustvu dovoljno razloga i dokaza za tvrdnju kako malo treba da se oduševljenje igrom, pogotovo ako s igramo nečim što igračke nisu, završi bolno i tragično. Smatramo da smo obvezni učiniti, ako ne sve onda barem koliko možemo, da se to ne dešava.

Nema potrebe citirati zakonske obveze, niti velike brojke crnih statistika. Mislimo da je dovoljno reći kako svake godine u prigodi Božičnih i Novogodišnjih blagdana u nekoj od naših obitelji dječji vrisak najavi tragediju koja se mogla izbjeći. Možda je bilo dovoljno upozoriti.

S tog razloga vas pozivamo na zajedničko građenje blagdanskog ugođaja, u kojem ćemo sreću i veselje izražavati pjesmom, smijehom, molitvom ili igrom, vodeći računa da ne smetamo nikome i da nikoga ne povrijedimo.


Stranica