Pojačane mjere nadzora prometa tijekom blagdana i vikenda

Tijekom blagdana i vikenda, od 24. do 28. prosinca 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 123 prometna prekršaja,

Foto: Ilustracija
Tijekom blagdana i vikenda, od 24. do 28. prosinca 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 123 prometna prekršaja, od čega 16 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, osam prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita), četiri upravljanja pod zabranom i 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Iz prometa je isključeno 28 vozača i 12 vozila. Devetorica vozača su dovedeni u prostorije policije i smješteni u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Dvojica vozača, višestruki recidivisti u prometu, su uhićeni i dovedeni na Prekršajni sud.

Najveća alkoholiziranost zabilježena je u nedjelju, 27. prosinca, u 12.20 sati na cesti Novo Virje - Drenovica, gdje je 52 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,90 g/kg.

Najveća brzina zabilježena je u nedjelju, 27. prosinca, u 14.57 sati u Novigradu Podravskom, gdje je 24 – godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom brzinom od 125 km/h (ograničenje 60 km/h)


Stranica