Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 22. do 24. siječnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa, uz angažman velikog broja ljudstva i raspoložive tehnike za nadzor prometa.

Foto: Ilustracija
Tijekom vikenda, od 22. do 24. siječnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa, uz angažman velikog broja ljudstva i raspoložive tehnike za nadzor prometa.

Kroz ove pojačane mjere u petak, 22. siječnja, od 12 do 18 sati vršen je pojačani nadzor prometa na državnoj cesti broj 2, u suradnji s Policijskom upravom Varaždinskom, u sklopu čega je vršen i nadzor osovinskog opterećenja i najveće dopuštene mase vozila. 

Ukupno su kontrolirana 433 vozača i vozila, a poduzeta je  181 represivna mjera, po prekršajima: alkohol – 34, brzina – 27, oduzimanje prednosti prolaska drugom vozilu – 11, tehnička neispravnost vozila – 8, nepropisno mimoilaženje – 6, nepropisno pretjecanje - 5, upravljanje prije stjecanja prava – 4 , pretovar vozila – 4 i dr.

Iz prometa je isključeno 39 vozača i pet vozila te su privremeno oduzete 23 vozačke dozvole.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 24. siječnja, u 0.15 sati, kada je vozač M.R. (1959) u ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,46 ml/l alkohola. Vozač je zadržan do otrježnjenja. 

Utvrđeno je 27 prekršaja prekoraćenja dopuštenih brzina kretanja vozila.

Najveće prekoračenje dopuštene brzine kretanja zabilježeno je u nedjelju, 24. siječnja, u 2.30 sati u Zablatju kada je vozač (1992.) upravljao, prije stjecanja prava, osobnim automobilom brzinom od 121 km/h, na dijelu ceste gdje je najveća dopuštena brzina kretanja 70 km/h. Također, nije se zaustavio na znak policijskog službenika već se udaljio te je naknadno pronađen i uhićen.

Tijekom pojačanih mjera izvršen je nadzor 28 vozačica, kod kojih nisu utvrđeni prekršaji. Zatečeno je pet recidivista.

U posebnu prostoriju za smještaj do otrježnjenja je smješteno 10 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Uhićeno je pet osoba, koje su dovedene na Prekršajne sudove na žurni prekršajni postupak, gdje su kažnjene novčanim kaznama, kaznama zatvora i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima. U zatvor u Bjelovaru na izdržavanje bezuvjetnih kazni zatvora predane su tri osobe. Protiv dvije osobe podnijete su kaznene prijave poradi počinjenog kaznenog djela "Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude" iz članka 308. Kaznenog zakona.

  


Stranica