Kazališna predstava „Oprez djevojčice, oprez dječaci“

Foto: Pu koprivničko-križevačka
Od strane policijskih službenica Ivanke Vusić iz Pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke i Aleksandre Krnjašić iz Postaje prometne policije Koprivnica, ostvarena je suradnja s „Ludens teatrom“ iz Koprivnice. Po prvi puta ova Policijska uprava ostvarila je suradnju s kazalištem u vidu održavanja kazališne predstave pod nazivom „Oprez djevojčice, oprez dječaci“.

Predstava je namijenjena djeci dobi od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, kao i djeci vrtićkog uzrasta. Rađena je po tekstu Zvjezdane Ladike, redatelj je Sven Šestak. U predstavi djecu igraju Ivan Đuričić i Ana Maras, dok su glazbenici Ladislav Tulač i Krešimir Marmilić.

Na zabavan i edukativan način pristupa se konkretnim situacijama u prometu i snalaženju najmanjih i najmlađih sudionika u prometu. Plesom, pjesmom i igrom, na putu od kuće do škole, podučava se djecu o važnosti prometnih znakova i opasnostima ukoliko se isti ne poštuju. Predstava je ujedno interaktivni odnos između djece i izvođača, u kojem djeca sudjeluju svojim znanjem o ponašanju u prometu.

Četiri predstave su izvođene u utorak i srijedu, 26. i 27. siječnja, u Domu mladih u Koprivnici  te je istu odgledalo više od 720 djece iz COUR-a Podravsko sunce, dječjih vrtića „Smiješak“ i „Sv. Josip“, te učenika OŠ „A. N. Gostovinski“ i „Đ. Ester“ s pripadajućim područnim školama. U narednim mjesecima predstava će se izvesti za sve učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola na području županije.

Policijske službenice Policijske uprave predstavi su pridonijele kroz kraće edukativno predavanje o sigurnom kretanju u prometu prije same izvedbe. Potom su podjelile promidžbene materijale iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.


Stranica